Tarcsa Túra – Ismerd meg környezeted!

Sziasztok!

Tavasznyitó Tarcsa Túránkat elnapoljuk 12 hónappal. Addig is, ha kirándulni van kedvetek, itt találtok pár Tarcsa Túrás útvonalat (oldal alján), melyek erősen ajánlottak tesi és mentális egészségmegőrzésre.
Az első térkép, (minden héten megosztásra kerül egy) Pécel irányába vezet, egészen a Csunya-tóig. Visszafelé több szakaszt láthattok, melyekkel kitudjátok egészíteni, vagy legközelebb bejárni azt is. (patakmeder, levendulaföld, Nyúldomb) A jelölőkre kattintva olvashattok több információt a szakaszokról. Az alapútvonal (zöld) 11 km, amit lefelé haladva érdemes kezdeni. Telefonról nézve a térkép típusát állítsátok át műholdra. Az érvényben lévő járványügyi szabályokat tartsátok be!

Kellemes kirándulást, D vitamin utánpótlást! Amint lehet csoportosulni, közösen is túrázunk egy nagyot!

Tarcsa Túra! Ismerd meg környezeted ahol élsz! címmel szervezünk túrákat Nagytarcsáról indulva.

A túráról

Találkozás, indulás:
2142 Nagytarcsa, Petőfi (új) lakótelep, Fodrász üzlet, Gyermekorvosi rendelő előtt.

Jellemzően vasárnap reggel 9:00-kor indítjuk a túrákat. Gyülekező legkésőbb 9:15-ig. A visszaérkezés délután, általában 14:00-ig várható, szintén a lakótelepre.

A túrák úgy vannak kialakítva, hogy fiatalabbaknak és idősebbeknek is teljesíthető legyen. Mivel nincsenek nagy szintkülönbségek, így nagyon elfáradni nem fog senki. Persze egy minimális kondíció szükséges.

Táv: a túrák 8 és 18 km közöttiek, a túrák előtt ezt pontosan megadjuk
Terület: Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Pécel, Isaszeg, Gödöllő határai, erdők, rétek, földutak, vízmosások, patakmedrek.

Minden túra előtt egy-két héttel kitesszük az aktuális útvonalat, várható időjárást és minden információt amit tudni szükséges. A túráról képeket a Facebook oldalunkon találtok.

Kapcsolat
Web: facebook.com/tarcsatura
E-mail: tarcsatura@gmail.com

Túraszervezők:
Tagai Anna – túraszervező
Telefon: 0620/993-9318
Koszták Rudolf – túraszervező, túravezető
Telefon: 0670/310-2572

TARCSA TÚRA TÉRKÉPEK

Tarcsa Túra – Pécel felé
Az alap út a péceli Csunya-tóhoz vezet. Az útvonal több szakaszt tartalmaz, mint a Patakmeder, Levendulaföld, vagy a Nyúl domb. A csillag jelölőkre kattintva bővebb infót kaphatsz a szakaszokról. Az alap szakasz hossza 11 km.


Nagytarcsa tájrajzáról, élővilágáról itt olvashatsz bővebben: 
http://2142.hu/szabadido/kirandulas-termeszetjaras

Oszd meg ismerőseiddel: