Tarcsa Túra – Ismerd meg környezeted!

Sziasztok!

Mint ígértem, ezen a héten is megosztok egy újabb könnyű túraútvonalat. (oldal alján) Bár sokan ismeritek a Naplás-tóhoz vezető utat, de sok új lakos valószínű még nem, és a visszavezető ösvényt még kevesebben. Így ma ez a térkép kerül megosztásra. Az útvonal most is több szakasszal bővült ki, melyekkel kiegészíthetitek az utat. Az alapútvonal (zöld) most is 11 km, melyet nyugat fele, a felső úton érdemes kezdeni (a tavat fentről megkerülve). Telefonról nézve a térkép típusát állítsátok át műholdra. A jelölőkre kattintva olvashattok több információt a szakaszokról (mobilon katt a csillag jelölőre, majd alul, hogy bővebben). Sportolni és gyalogolni külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy a családdal közösen lehet, de fokozottan figyeljünk az érvényben lévő járványügyi szabályok betartására!

Kellemes kirándulást, D vitamin utánpótlást! Amint lehet csoportosulni, közösen is túrázunk egy nagyot!

Tarcsa Túra! Ismerd meg környezeted ahol élsz! címmel szervezünk túrákat Nagytarcsáról indulva.

A túráról

Találkozás, indulás:
2142 Nagytarcsa, Petőfi (új) lakótelep, Fodrász üzlet, Gyermekorvosi rendelő előtt.

Jellemzően vasárnap reggel 9:00-kor indítjuk a túrákat. Gyülekező legkésőbb 9:15-ig. A visszaérkezés délután, általában 14:00-ig várható, szintén a lakótelepre.

A túrák úgy vannak kialakítva, hogy fiatalabbaknak és idősebbeknek is teljesíthető legyen. Mivel nincsenek nagy szintkülönbségek, így nagyon elfáradni nem fog senki. Persze egy minimális kondíció szükséges.

Táv: a túrák 8 és 18 km közöttiek, a túrák előtt ezt pontosan megadjuk
Terület: Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Pécel, Isaszeg, Gödöllő határai, erdők, rétek, földutak, vízmosások, patakmedrek.

Minden túra előtt egy-két héttel kitesszük az aktuális útvonalat, várható időjárást és minden információt amit tudni szükséges. A túráról képeket a Facebook oldalunkon találtok.

Kapcsolat
Web: facebook.com/tarcsatura
E-mail: tarcsatura@gmail.com

Túraszervezők:
Tagai Anna – túraszervező
Telefon: 0620/993-9318
Koszták Rudolf – túraszervező, túravezető
Telefon: 0670/310-2572

TARCSA TÚRA TÉRKÉPEK

Tarcsa Túra – Pécel felé – Csunya-Tó és környéke
Az alap út a péceli Csunya-tóhoz vezet. Az útvonal több szakaszt tartalmaz, mint a Patakmeder, Levendulaföld, vagy a Nyúl domb. A csillag jelölőkre kattintva bővebb infót kaphatsz a szakaszokról. Az alap szakasz hossza 11 km.

Tarcsa Túra – XVI. kerület felé – Naplás-Tó és környéke
Az alap útvonal (zöld) a Naplás-tóhoz vezet, azt megkerülve jön vissza egy izgalmas ösvényen. Az útvonal több kiegészítő szakaszt tartalmaz. Csillag jelölőkre kattintva bővebb infót kaphatsz a szakaszokról. Az alap szakasz hossza 11 km.


Nagytarcsa tájrajzáról, élővilágáról itt olvashatsz bővebben: 
http://2142.hu/szabadido/kirandulas-termeszetjaras

Oszd meg ismerőseiddel: