Lovaglás

Horizont Lovas Klub

A gödöllői dombság lankáin Nagytarcsán, zöldmezős beruházásként megépült egy vadonatúj lovas létesítmény.

Elérhetőség:
Nagytarcsa, Szőlő utca (külterület) hrsz. 024.
A Bánki Donát utca sarkától 500 méter a mart aszfalt úton

Tulajdonos
Pataki Mátyás
Telefon: 0620/939-3878

Szakmai vezető
Kárpáti Rita
Telefon: 0620/466-4682

Web: Facebook

Berri Lovarda

Lovardavezető: Vadócz Katalin

Telefon: 0630/372-6263
E-mail: kata@berrilovarda.com, info@berrilovarda.com
Honlap: www.berrilovarda.com
Cím: 1171 Budapest, Kis-Káros híd utca 25.
A XVII. kerületben (Rákoscsabán) Kis-Káros híd utca 25. szám alatt várja látogatóit ez a barátságos, családias hangulatú lovarda.
A kikapcsolódásra és sportolásra vágyóknak ideális terület ez a több hektáron elnyúló komplexum. A lovak szerelmeseit a lovaglás, a testmozgás kedvelőit fitness terem, a horgászatot kedvelőket pedig egy rendezett horgász-tó várja. A hosszú napon megszomjazva vagy megéhezve betérhetünk a szabadidő központ büféjébe, ahol hideg üdítők és meleg ételek várnak.
Az aktív és passzív pihenésre ideális hely akár egyedül, akár családi körben szeretné eltölteni idejét.
Lovaspályák:
1 db 20 x 40 m-es kivilágított, homokos talajú pálya
1 db 40 x 70 m-es porhanyósított föld talajú pálya
1 db 40 x 40 m-es porhanyósított föld talajú pálya
1 db 17 x 35 m-es fedeles lovarda
Eszközpark: ugráspark, cavalettik, bólyák, hidak


Deres Lovarda – Kistarcsa

Cím: 2143 Kistarcsa, Nagytarcsai u. 1.
Telefon 1:
0630/308-0559
Telefon 2: 0630/402-5961
Email: fecsegolovas@invitel.hu
Nyitva tartási időszak kezdete: Január 1. | Vége: December 31.
Árak: Futószáras oktatás (25 perc) 1500 Ft, Pónilovaglás (25 perc) 1000 Ft, Terep- és osztálylovaglás (60 perc) 2000 Ft, Túralovaglás (kb. 5 óra) 9000 Ft, Lovas kocsikázás megrendelhető előre egyeztetett időpontban.
Szolgáltatás: lovagoltatás, mosdó/wc, fogatozás, lovas oktatás, lovastúra, oktatás
minősítés (lovas turizmus): 1 patkós
Leírás: Kezdőknek személyre szabott futószáras oktatás, haladóknak nyeregben szabadon osztálylovaglás. Tereplovaglási lehetőség a kitűnő homokos talajú Gödöllői-dombság erdőségeiben ill. a változatos terepű Isaszeg és Pécel vidékén, ahol zavartalan környezetben lehet lovagolni. Lovas túra ajánlatunk: 1 napos túra az isaszegi Liget Klub halastavához. A tónál ebéd, pihenő, majd visszalovaglás Kistarcsára. A túra ideje megközelítőleg: 5-6 óra Tereplovaglás a környező vidéken kis létszámú csoportban.
Kezdőknek személyre szabott futószáras oktatás, haladóknak nyeregben szabadon osztálylovaglás. Tereplovaglási lehetőség a kitűnő homokos talajú Gödöllői-dombság erdőségeiben ill. a változatos terepű Isaszeg és Pécel vidékén, ahol zavartalan környezetben lehet lovagolni. A lovas oktatás árai: Futószáras oktatás (25 perc) 1500 Ft Póni lovaglás (25 perc) 1000 Ft Terep- és osztálylovaglás (60 perc) 2000 Ft Túralovaglás (kb. 5 óra) 9000 Ft


Rákoscsabai Fecske Lovasegyesület

Cím: 1172 Budapest, Kerektói u. 72.
Telefon: 0620/575-1448 (Jáger Éva, egyesület vezető)
E-mail: info@fecskelovas.hu
Web: www.fecskelovas.hu/
Iskolánk 1994-ben alakult meg. Nevét első lovunkról, Fecskéről kapta, akit 1992-ben született Down-kóros kislányunknak, Patriciának vettünk. Szakorvosok szerint gyermekünk 4-5 éves korában kezdett volna felállni, és járni. Hogy fejlődését segítsük, már 15 hónapos kora óta naponta egy órát lovagoltattuk. A HIPPOTERÁPIA, azaz a terápiás gyógylovagoltatásnak köszönhetően már 2 évesen képes volt felállni és egyet lépni. Emellett több helyre vittük fejlesztésre, és a rajta észrevehető pozitív változást a gyógypedagógusok és a sorstársak szülei is észrevették.
A lovon végzett gyakorlatok hatalmas fejlődés jelentettek: mind fizikailag, mind szellemileg szép eredményeket értünk el. Ezek után a MÉS (Magyar Értelmi fogyatékosok Sport szövetsége) elnöke felkért, hogy a szülők által egyénileg hozott gyermekeket, és a MÉS által üzemeltetett átmeneti otthonból érkező csoportokat is lovagoltassuk, illetve tornáztassuk.
Lovasiskolánkban az eddigi évek alatt több száz fogyatékos gyermek töltött kellemes órákat, fejlődött, és kapott lehetőséget, hogy az állatokkal barátkozzon. A Rákoscsabai Fecske Lovas Egyesületet 1997-ben alapítottuk. Jelenleg 21 saját és 4 vendég lovunk van.
Szolgáltatások: Bértartás, Lovaglás, Lovastúrák, Lovas tábor, Felvonulás


Cinkotai Lovasudvar

Lovardavezető: Horváth József, Nébel Viktória
Telefon: 0670/361-9800, 0670/565-2949
E-mail: nebelviki@gmail.com
Cím: Budapest, XVI. kerület, Vidámvásár 143.

Megközelíthetőség: Kerepesi útról, vagy az M0-ról autóval, az Őrs vezér térről busszal.
Profil, fő tevékenységek: lovasoktatás, lókiképzés, bértartás, versenysport
További szolgáltatások: Lovardánkban versenyek, gyermekrendezvények és lovastáborok lebonyolításával is foglalkozunk.
Lovaspályák:
1 db 25 x 65 m-es homokos díjlovagló négyszög
1 db 50 x 70 m-es homokos ugrópálya
1 db 20 x 40 m-es homokos fedeles lovarda
Eszközpark: díjlovagló négyszög, akadálypark, jártatógép
Lovardánk a XVI. kerület határán a Cinkotai Termelő Szövetkezet területén, a Naplás-tó mellett található, melyben tökéletes, nyugodt környezet várja a lovakat és lovagolni vágyókat. Szeretettel várjuk a díjlovasok és díjugratók érdeklődését, akik számára szakképzet edzőket tudunk biztosítani, valamint tereplovaglás szerelmeseit, akik a Naplás-tó és -erdő adta lehetőségeket élvezhetik. Lovardánkban két nagy pálya található, amely lehetővé teszi a sportolók és hobbilovasok összeférését, télen pedig a fedelesünk biztosítja a sportlovak megfelelő munkában tartását. A lovarda területén egyszemélyes napozó karámok találhatóak, amelyben minden ló számára tudunk helyet biztosítani. Az idei évben készül el jártató gépünk. Bértartóink számára kedvezményes lószállítást tudunk biztosítani.

Oszd meg ismerőseiddel: