Futás

Miért fussál?
A teljesség igénye nélkül lehet csak leírni mire van jótékony hatással a kocogás, futás, a rendszeres mozgás. Egy biztos, az emberek többsége azért kezd el futni, hogy fogyjon és jól teszi. Amit semmiképpen nem tudunk “kikerülni” az az, hogy jobb lesz a közérzetünk, javul az állóképességünk, javul agyunk és szerveink oxigénellátása és egész szervezetünk erősebb, ellenállóbb lesz, ami a téli influenza-időszak előtt nem utolsó szempont. 40 perc futás után endorfin szabadul fel a szervezetben, amitől boldognak érezzük magunkat. Jótékony hatással van a szorongásra, a stresszreakciókra és az önbecsülésre, csökkenti a stresszhormonok hatását, valamint önfegyelemre is tanít, hiszen nem mindig könnyű magunkkal megbeszélni, hogy elinduljunk egy kimerítő munkanap után a szokásos köreinket leróni. Néhány hónap után azonban azt vesszük majd észre, hogy nemcsak állóképességünk, hanem akaraterőnk is többszöröse az eddiginek, hangulatunk egyre jobb a lefutott kilométerek után.

Egy futópályán kényelmesebb a futás, de Nagytarcsa határában remek földutak vannak erre a célra. Mielőtt nekiindultok a cipőt jól válasszátok meg, erről itt olvashattok.

Nagytarcsa közepén lévő vízgazdálkodási területet 2018-ban elkezdtük kitisztítani, melyet 2019-ben folytattunk. Ezzel, hogy a régi patakmedret kitakarítottuk, egy remek erdei futó ösvény alakult ki.
Tavasszal folytatjuk a munkát, addig is itt egy térkép:

Bővebben: Koszták Rudolf – Nagytarcsa

Rekortán futópályák a közelben:

Ikarus BSE sporttelep
Cím:
1165 Budapest, Bátonyi utca 1-33.
Nyitva: 8:00 – 20:00
Telefon: 061/401-0483

Mátyásföldi Lawn Tennis Club – MLTC
Futópálya hossza: 400 méter
Nyitva: 8:00 – 21:00
Cím: 1165 Budapest, Bökényföldi út 27.
Telefon 061/407-0175

Havashalom park, XVI. kerület
Hossz: 480 méter hosszúságú rekortán futópálya

Futótérkép:
Az első magyar futóútvonal megosztó: http://www.futoterkep.hu/

Futásról bővebben: http://www.futas.net/

Oszd meg ismerőseiddel: